FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİNİN BİLİMSEL ALANDA BÜYÜK BAŞARISI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda 2019-2020 dünya alan sıralamalarına giren üniversiteler belirlenmiştir. URAP alan sıralamasında, üniversitelerin son 5 yıldaki makale, toplam doküman ve atıflarının ilgili alan içindeki etkisi ile uluslararası iş birliği oranı dikkate alınmıştır.

Türkiye; alan sıralamasında dünyanın ilk 1000 üniversitesi içinde, üniversitemizin de dâhil olduğu 37 üniversitesi ile yer almış ve Fırat Üniversitesi bu 37 üniversite içinde 18. sırada yer almıştır.

Fen Fakültemiz Matematik alanında dünyada 712. Türkiye’de 6., Fizik alanında ise dünyada 788. Türkiye’de 4. sırada yer alma başarısını göstererek büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Ayrıca, Fırat Üniversitesi Fizik alanında 3 yıl ardı ardına dünya sıralamasındaki ilk 1000 içine girerek başarısında süreklilik sağlamıştır.

Türkiye için İller bazında yapılan değerlendirmede; Elazığ, Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Fiziki Bilimler Alanlarında İstanbul ve Ankara’dan sonra 3. Sırada yer almıştır.

Güçlü bir altyapıya ve bilim insanı potansiyeline sahip fakültemizin bu başarısı, bizler için büyük bir iftihar vesilesi olup, bu başarıda emeği geçen tüm öğretim elamanlarımıza teşekkür ve tebriklerimizi sunar başarılarının devamını dileriz.

FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI