Fen Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Fen Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör yardımcısı Sayın Prof. Dr. Halil Hasar ve Fen Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Rifat Çolak, Dekan yardımcıları, Bölüm başkanları ve Fen Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla 16 Ekim 2018 Salı günü Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak yaptığı konuşma ve sunumunda temel fen bilimlerinin bir ülkenin bilim politikaları açısından çok önemli olduğunu ve daima canlı tutulması gerektiğini vurguladı. Fakülte öğretim üyeleri tarafından, Üniversitemizin birkaç birimi dışında kalan çeşitli fakülte ve yüksekokullarında, yaklaşık olarak 20.000 öğrenciye servis derslerini anlatarak ve Fen Fakültesi Laboratuvarlarında, laboratuvar derslerini yaparak hizmet sunulduğunu ifade eden Çolak, fakültenin geçen eğitim-öğretim yılında yaptığı bilimsel çalışmalar, yeni eğitim yılının planı, akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları, iyi ve geliştirilmesi gereken yönler, akademik çalışmalar, tamamlanan ve devam eden bilimsel projeler gibi konular hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu. Toplantının son bölümünde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ temel fen bilimlerinin önemine vurgu yaparak, akademisyenlerin yönelttiği soruları cevaplandırıp, görüş ve önerileri dinledi. Toplantıda, imkânlar çerçevesinde bilimsel faaliyetlerin desteklenmeye devam edileceği ve ihtiyaç duyulan kısımlarda altyapının yenileneceği mesajı verildi.

WhatsApp Image 2018-10-17 at 22.58.06.jpeg

1.jpeg