Fakülte Dekanımızın 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Fakülte Dekanımızın

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, fakültemizin değerli akademik ve idari personeli, 2018-2019 akademik yılında sizlerle yeniden birlikte olmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz.

Fakültemiz, 43 yıldır Türk yükseköğretiminin köklü ve güçlü fakültelerinden biri olarak sorumluluklarının bilincinde yeni akademik yılına başlamaktadır. 5 bölüm, 120 si akademik olmak üzere 138 akademik ve idari personelimiz ve 630 lisans, 268 yüksek lisans ve 101 doktora olmak üzere 1000 civarında öğrencisi ile ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlama potansiyeli en yüksek öğretim kurumlarından biridir.

Fen Fakültesi olarak bütün öğretim üyeleri, öğretim yardımcıları ve idari personelimizle birlikte öğrencilerimizin bilgi çağının gereklerine uygun şekilde bilgili, donanımlı olarak yetiştirilmesi için büyük bir çaba içindeyiz. Ancak iyi bir biyolog, fizikçi, kimyacı, matematikçi,  olmak için öğrencilerimize derslerde, laboratuvarlarda verilenlerin yeterli olmadığının ve olamayacağının, gelişen şartlara göre sürekli yenilenmeye ihtiyaç bulunduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altı çizilmelidir.

Geleceğimizin temel fen bilimcisini yetiştirme gibi son derece önemli bir görevi yüklenmiş olmaları münasebetiyle, özellikle fakültemizin değerli öğretim üyelerini tebrik etmek isterim. Gerek eğitim – öğretim ve gerekse bilimsel çalışmalarıyla, fakültemizi ve dolayısıyla üniversitemizi dünya standartlarındaki en iyi konuma getirmek ve seviyesini yükseklerde korumak öğretim elemanlarımızın en başta gelen görevlerindendir. Bu görevi en iyi şekilde yapmak ülkemize, vatanımıza ve milletimize bir vefa borcumuzdur. Bu görevlerini yerine getirirken, öğretim üyelerimizin ihtiyaç duydukları her konuda Dekanlığımızın desteğinin her zaman yanlarında olacağını bilmelidirler.

Fen bilimlerinde yetişmek isteyen gençlerimizin en iyi şekilde yetişebilecekleri; akademisyen kadrosu son derece güçlü, laboratuvar altyapısı, internet altyapısı özetle bilim çalışmak isteyenler için ihtiyaç duyulan altyapının güçlü olduğu bir fakültedir Fen Fakültesi. Mensubu olduğumuz Fırat Üniversitesi aynı zamanda en güzel kampüse sahip üniversitelerimizden biridir.

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesinin akademik ve İdari personeli ile öğrencilerine başarı ve mutluluk dolu bir eğitim öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. 24 Eylül 2018

Prof. Dr. Rifat ÇOLAK

Fen Fakültesi Dekanı